Jadłospis

JADŁOSPIS 17.07 – 21.07

 

PONIEDZIAŁEK 17.07

ŚNIADANIE: Bułka kajzerka, masło, szynka gotowana, ogórek świeży, kakao [1,7,11]

II ŚNIADANIE: Sok pomarańczowy 100% [13]

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy [1,7,9]

PODWIECZOREK: Pieczywo mieszane, serek twarogowy półtłusty, szczypiorek, herbata owocowa [1,7,11]

 

WTOREK 18.07

ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, weka, masło, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną [1,7,11]

II ŚNIADANIE: Maliny

OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami i kluseczkami, gulasz wołowy, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka z jogurtem naturalnym, kompot owocowy [1,7,9]

PODWIECZOREK: Jagodzianki, herbata owocowa z miodem [1,3,7,11]

 

ŚRODA 19.07

ŚNIADANIE: Bułka grahamka, masło, schab pieczony, rzodkiewka, kakao [1,7,11]

II ŚNIADANIE: Sok jabłkowy 100% tłoczony

OBIAD: Krem z cukini z groszkiem ptysiowym, spaghetti z warzywami, kompot owocowy  [1,3,7,9,11]

PODWIECZOREK: Chleb bawarski, pasztet pieczony drobiowy, pomidor, herbata owocowa [1,3,7,11]

 

CZWARTEK 20.07

ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku, weka, dżem owocowy niskosłodzony, herbata owocowa [1,7,11]

II ŚNIADANIE: Jagoda leśna/borówka amerykańska z jogurtem naturalnym [7]

OBIAD : Kapuśniak z ziemniakami, tagiatella z kurczakiem i suszonymi pomidorami, kompot owocowy [1,3,7,9]

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy z sokiem malinowym, biszkopty, herbata owocowa [1,3,7,11]

 

PIĄTEK 21.07

ŚNIADANIE: Bułka wodna masło, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kakao  [1,3,7,11]

II ŚNIADANIE: Sok marchwiowo-owocowy

OBIAD: Zupa krem z zielonego groszku z grzankami, pulpeciki rybne gotowane na parze, ziemniaki młode z koperkiem, surówka z marchwi, kompot wieloowocowy [1,3,4,7,9]

PODWIECZOREK: Ciasto z borówkami, herbata z cytryną [1,3,7,11]

 

ALERGENY

[1] gluten, [2] skorupiaki/mięczaki, [3] jaja, [4] ryby, [5]orzeszki ziemne- arachidowe [6] soja, [7] mleko, [8] orzechy, [9] seler, [10] gorczyca, [11] sezam, [12] dwutlenek siarki, [13] cytrusy